Tidenes enkleste ‘italienske’ pizza.

Vi elsker pizza her i hus. Vi spiser det nokså ofte, men vi kjøper ikke lenger ferdiglagde pizzaer i form av Grandiosa, Pizzabakeren eller Big One. Jeg lager deigen fra bunnen av, lager fyllet selv og det gjør at pizzaen blir magisk. Pizzaen vi lager er inspirert av det italienske kjøkken. Deigen og basen til tomatsausen har jeg fått i et av heftene til kiwi, fra i høst en gang. Jeg bruker ofte de heftene til å finne oppskrifter til gode og enkle middager, så gjør jeg litt om på de så de blir nøyaktig slik jeg ønsker de.

Italiensk1,1

Fremgangsmåten og oppskriftene til akkurat denne pizzaen er superenkelt. Det du trenger til deigen er;

6 dl tipo 0-mel
12 g fersk gjær
2,5 dl vann
0,5 ts salt

Start med å måle opp vann, lunket vann (mellom 37.5 og 40 grader er optimalt). Hell vann i en bakebolle og smuldre i gjæren. Rør det så gjæren løser seg opp. Ha i mel og salt og elt det til en smidig deig. La deigen heve i 30 minutter. Mens deigen hever liker jeg godt å lage klar tomatsausen, den er oftest godest når den får stå litt før den brukes.

Det du trenger til tomatsausen er;

1 boks hakkede tomater (Jeg bruker eldorado sin med basilikum og oregano i denne oppskriften)
2 ss olje, jeg bruker vita hjerte’go sin
1 hakket sjalottløk
Havsalt
Sort pepper

Ha alle ingredienser i en bolle og bland det sammen. Salt og pepper må du smake til slik som du liker den. La den gjerne stå på benken til den skal brukes, da får den tid til å sette seg litt.

Ovnen forvarmes til 250-275 grader. Det er viktig at du har et stekebrett i ovnen, slik at det er varmt til du skal steke pizzaen. Da får bunnen den gode italienske bunnen.

Pizzadeigen eltes kjapt, deles i to og kjevles ut. Ta på fyll og ønsket topping, denne gangen brukte vi pepperoni, skjær noen skiver med mozzarella-ost og legg på før du steker den i ovnen i ca 12-15 minutter. Når pizzaen tas ut av ovnen har vi på et par biter med fersk mozzarella, av og til toppes den også med cherrytomater.

Italiensk1

Har du lagd italiensk pizza hjemme før? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close