Setesdalgenser med rundfelling.

Siden mine to barns pappa er fra Setesdal har jeg sett mye på setesdalsmønster i både strikketøy og bunader, og jeg må si – jeg har forelsket meg i mønsteret. I sommer begynte jeg på kofte til samboeren i setesdalsmønsteret, men den har dessverre blitt lagt på hyllen en stund nå, fordi jeg må sy og klippe – noe jeg ikke har peiling på hvordan jeg gjør helt enda. Tidligere i høst begynte jeg på genser til eldste datter i hus, en setesdalsgenser med rundfelling i størrelse to år, mitt andre ‘større’ prosjekt. Genseren ble ganske kjapt ferdig, og selv om den er strikket litt stramt etter armene ble satt på bolen så er jeg veldig fornøyd med resultatet! Skulle kanskje valgt en annen grunnfarge, men genseren ser mye bedre ut in real life.

setesdal1Det eneste jeg mangler å gjøre ferdig med genseren er å sy igjen armhulene, men se så fin den er! Fellingen i halsen måtte jeg rekke opp å gjøre på nytt tre ganger, og til slutt ble jeg så lei at jeg tok med meg genseren inn til den lokale strikkebutikken og der fikk jeg et tips om å sy fellingen i halsen, noe som gjorde at halsen ble helt fantastisk elastisk. Det var jo så enkelt i tillegg!

setesdal1,1.jpg

Hva er det siste plagget du strikket? Hvis du ikke strikker, har du en annen hobby? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close