Wok med Chop Suey

Kinamat står ganske høyt på ønskelisten når det kommer til middag hos oss. Vi er veldig glade i kinamat, men spiser det helst ute. Det virker så komplisert å lage, så jeg har alltid prøvd å unngå det hvis jeg har kunnet. For ca en måned siden så jeg at de selger wok-sauser som vi kjenner igjen fra kinarestauranter, og derfor tenkte jeg ‘shit au, hvorfor ikke?’. Jeg tok med meg noen poser med det, svinekjøtt og grønnsaker. Jeg lagde det og det falt virkelig i smak, både for meg og samboeren. Vanligvis pleier jeg å kjøpe alt av grønnsaker og kutte opp selv, men jeg har noen frossen-grønnsaker i fryseboksen som må brukes opp snart så idag ble det enkelt. Tenkte jeg skulle dele min fremgangsmåte med dere!

Dette trenger du for å lage Wok med Chop Suey-saus.

2 poser wok-saus (vi synes 1 blir for lite og 3 blir for mye)
1 gul løk
1 pose med ris (det er nok til oss to)
1 pakke strimlet svinekjøtt (eller hva slags kjøtt dere måtte ønske)
Grønnsaker av eget ønske (vi brukte brokkoliblanding denne gangen)

040318 wok1040318 wok4

Jeg starter med å kutte opp grønnsakene, eller i dette tilfellet måle opp nok til oss to. I dag brukte vi ca 5-600 gram grønnsaker. Løken ble skjært i ringer og lagt i formen sammen med grønnsakene.

040318 wok2.jpg

Deretter startet jeg med steking av kjøttet. Det steker jeg alltid i flere omganger slik at alt kjøttet blir gjennomstekt. Det trenger ikke å steke så veldig lenge, men ca 2 minutter per omgang. Når jeg steker siste runden med kjøtt setter jeg på vannet til risen.

040318 wok3

Når jeg har frest alt kjøttet brunt legger jeg det over i en skål og tar løken i pannen med litt smør, sånn at løken blir gyllen. Etter det legger jeg resten av grønnsakene oppi og heller wok-sausen over det. Rører rundt ofte i starten (mest siden grønnsakene enda er frosne), og når det begynner å småkoke slår jeg ned varmen til ca halvparten og lar det putre til risen er ferdig. Dryss litt salt over chop-suey’en og rør om. Pass på å rør ofte så ikke grønnsakene svir seg i bunnen.

040318 wok5.jpg

Dander fint på en tallerken og middagen er ferdig! Jeg kan love deg at dette blir en favoritt i hjemmet! Der har du altså en herlig middag på ca 25 minutter.

040318 wok6.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close