Shoppe mat for 1000kr uka?

I lange tider har jeg bare handlet uten å tenke meg om. Selvsagt har det blitt skrevet en liste, men stort sett har vi handlet for dagen vi handler på og ikke flere dager på rad. Nå som jeg har fått lillemor og jeg har mye mer tid og lyst til å kaste mindre mat og handle smartere og mer fornuftig, har jeg begynt å skrive lister for hele uker. Vi har blitt enige om et budsjett på ca 1000kr pr uke og foreløpig har det gått veldig fint å holde det!

For at vi skal klare å holde oss innenfor må jeg velge bort ting jeg kanskje har lyst på der og da, men det er helt greit. Vi vil jo begge to slutte å spise masse dritt, og gjerne gå ned et par kilo hver også. Det er overraskende enkelt (foreløpig) å gå forbi godis-hyllene. Lenge har jeg vært avhengig av sjokolade, og jeg blir egentlig litt sint hvis ikke jeg får i meg min daglige dose sjokolade. Men altså, hvem bryr seg om sjokolade når man har langt viktigere ting å bry seg om her i verden??

img_0605

Her kan du se hva jeg får, sånn ca for 1000kr. Det er ganske mye mat. Vi handlet inn en del kjøtt i vinter, så det har vi masse av i fryseboksen. Her har vi tilbehør og noe kjøtt til 7 middager og pålegg for en hel uke. Jeg er jo alene i ukedagene, så det blir stort sett veldig enkel og lettvinn mat i uka, men samtidig vil jeg spise god mat. Det er viktig for meg å lage middag og siden samboeren min kommer hjem flere ganger i uka, til tross for at han kjører langtransport så kan jeg lage middag til oss begge et par ganger i uka + helgene.

img_0604

Jeg planlegger handleturene så jeg kun trenger å handle en gang i uka. Jeg ser gjennom hva vi har i frysen og setter opp middag fra Mandag til og med Søndag. Det sparer meg for mye unødig kjøp – noe vi synes er kjempebra siden vi prøver å kaste mindre mat. Vi er også flinke til å planlegge slik at det vi vet er billig en plass, kjøper vi fast der mens det andre kjøper vi på Coop Obs. Jeg handler på Coop Obs hver mandag og kjøper mye kjøttprodukter og grønnsaker på torsdagene på Kiwi. På den måten får jeg trippeltrumf på kjøtt og så får jeg 15% bonus på grønnsakene. Vi liker å spare, og å ha trumf og coop-kort gjør at vi kan spare hver gang vi handler – uten å egentlig tenke over det. Det er gull det!

Ofte ser jeg også gjennom kundeavisene for å se om det er noe som lønner seg å handle en annen plass enn hvor jeg vanligvis handler. Siden vi ikke får reklame hjem i postkassen, bruker jeg nettstedene til butikkene til nettopp dette. Gud, handling er virkelig en heltidsjobb! Jeg anbefaler alle som bryr seg litt om å kaste mindre mat, og å ha mat i kjøleskapet til en hver tid å skrive handleliste, og følge den. 

Hvordan tror du jeg er på butikken? Stressa, avslappet, tankefull? Hvem vet?
Har du matbudsjett hjemme, eller handler du på måfå? 

2 tanker om “Shoppe mat for 1000kr uka?

  1. Anbefaler deg appen mattilbud, så får du all reklamen fra matbutikken på en app! Her handler vi også for en uka av gangen, veldig lurt da man unngår å små handle ting man egentlig ikke trenger..

    Liker

    1. Det var et godt tips! Tusen takk, den skal sjekkes ut. Når jeg tenker over det sparer man så mye tid når man handler mye av gangen 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close